Fruit is gezond, maar…..

Fruit is gezond, maar.....

Een ongeluk zit een klein hoekje. Zo zijn er een aantal producten die voor ons heel lekker zijn, maar waar viervoeters behoorlijk ziek van kunnen worden. Chocolade bijvoorbeeld, kan dodelijk zijn. Hieronder volgen etenswaren die op een lijst staan van risicovolle producten. Niet elke hond zal gelijk ziek worden, maar het is wel goed om op te letten dat deze voedingsmiddelen niet op een plaats blijven liggen die bereikbaar is voor hond, kat of andere huisdieren.

Druiven, krenten en rozijnen
Nog niet zo lang geleden werd bekend dat het eten van druiven acute niervergiftiging kan veroorzaken. Zonder medische behandeling kan dit leiden tot de dood. Helaas is nog niet precies bekend om welke stof uit de druif het gaat.

Chocolade
In Chocolade zit Theobromide. Deze stof verlamt de hartspier, met de dood tot gevolg. Denk hierbij ook aan cacaodoppen die in de tuin gebruikt worden!

Ui
Honden kunnen slecht tegen Thiosulfaat. Dit is een stof die in uien zit. Deze stof veroorzaakt bloedarmoede als dieren regelmatig uien, prei of bieslook eten. Knoflook daarentegen is gezond als het met mate wordt gegeven.

Rauw varkensvlees
Dit kan de ziekte van Aujeszky veroorzaken. Het is een virus wat overgebracht wordt via rauw varkensvlees. Het is dodelijk voor de hond en er bestaat nog geen behandeling voor.

Avocado
De stof Persine, die in de Avocade zit, kan maag-darmproblemen, ademnood en vochtophoping rond het hart veroorzaken.

Xylitol
Xylitol kan bij honden de afgifte van insuline bevorderen, wat kan leiden tot een plotselinge daling van de bloedsuikerspiegel en allerlei andere stoornissen.